IranSculpture.ir
تحقیقی - خبری - پژوهشی جامع ترین سایت تخصصی هنر مجسمه سازی ایران
بازگشت موزه های جهان
[1] ........................................................................................................................................... [موزه لوور]
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
موزه لوور
علي رضايي

همشهری آنلاین
عنوان :
نویسنده:
مترجم:
منبع:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

همه چيز از نمايش كلكسيون تابلوهاي سلطنتي بين سال‌هاي 1750 تا 1785 شروع شد كه با استقبال فراواني روبه‌رو شد. پس از آن پروژه تبديل قصر لوور به موزه‌اي دائمي كليد خورد و با تصويب قانوني در سال 179، موضوع جدي‌تر شد.
ابتدا اين موزه محلي براي آموزش دانشجويان هنر بود و مردم عادي تنها روزهاي يكشنبه اجازه رفتن به آنجا را داشتند تا اين كه در سال 1855 ورود براي عموم آزاد شد. در عصر امپراتوري، اين مكان «موزه ناپلئون» ناميده مي‌شد و با كمك دائمي ناپلئون كه در حال كشورگشايي بود و با غنايم زيادي بازمي‌گشت، لوور به تدريج به مشهورترين موزه جهان تبديل شد.
در دوران رياست جهوري ميتران، وزارت بازرگاني كه در بخشي از اين كاخ قرار داشت به ساختماني جديد منتقل شد. در كنار اين گسترش فضا، كلكسيون‌ها دوباره سازماندهي شد و تغييراتي در معماري موزه توسط لئومينگ، معمار چيني آمريكايي صورت گرفت.
جنجالي‌ترين قسمت اين پروژه، ساخت هرمي شيشه‌اي در حياط ناپلئون بود كه در ابتدا مخالفين زيادي داشت، ولي حال به عنوان ورودي موزه استفاده مي‌شود و بخش بزرگي از راهروهاي زيرزميني را نورافشاني مي‌كند.
لوور در حال حاضر پس از موزه متروپوليتن نيويورك و آرميتاژ سن پترزبورگ، سومين موزه بزرگ جهان از نظر وسعت به شمار مي‌رود.لوور در حال حاضر كلكسيون‌هاي مختلفي دارد كه تمدن‌ها و فرهنگ‌هاي مختلف جهان و اعصار تاريخي زيادي را شامل مي‌شود. از ميان سيصد هزار اثر آن، تنها حدود سي و پنج هزار در معرض نمايش قرار دارند و كلكسيون‌هاي آن به شرح زير است.
آثار باستاني شرقي: شامل اشيايي است كه از منطقه‌اي ميان هند فعلي و درياي مديترانه به جا مانده است. تمدن‌هاي زيادي در اين منطقه به وجود آمده‌اند و اين بخش با توجه به تقسيم‌بندي‌هاي جغرافيايي و فرهنگي شامل سه قسمت مزوپوتامي(سومر، بابل، آشور، آناتولي و...)، ايران و كشورهاي شرقي (كناره سوري- فلسطيني و قبرس) است.
هنرهاي اسلامي: اين بخش در سال 2003 تأسيس شده و شامل اشيايي از منطقه‌اي حدفاصل اسپانيا تا هند و از بدو آغاز تمدن اسلامي622 ميلادي) تا قرن نوزدهم است. در اين بخش اشياي فراواني نيز كه در حفاري‌هاي شوش به دست آمده و موزه در آن شركت داشته، ديده مي‌شود. فضاي اين قسمت به زودي دو برابر مي‌شود و شامل سه هزار شهر خواهد بود.
آثار باستاني مصري: آثار اين بخش پس از حفاري‌هاي «سراپوم» به بيش از شش‌ هزار قطعه رسيد. ساير آثار به حفاري‌هاي انستيتوي فرانسوي قاهره و خريدهاي مختلف باز مي‌گردد.
آثار باستاني يوناني و رومي: آثار اين بخش به سه قسمت قبل از دوره كلاسيك يونان، دوره كلاسيك و دوره رومي تقسيم مي‌شود. يكي از آثار مهم موزه، يعني «ونوس ميلو» كه در جزاير ميلو يافت شده، در اين بخش قرار دارد.
نقاشي‌ها: امروز اين بخش شامل حدود 600 تابلو است كه از قرون وسطي تا سال 1848 را شامل مي‌شود. به جز چند استثنا، آثار سال‌هاي بعدي به موزه «اورسه» منتقل شده‌اند كه شامل آثار دوره امپرسيونيسم و نقاشاني مانند ون‌گوك، سزان و مونه مي‌شود.
از آثار مهم اين بخش مي‌توان به ژوكوند، اثر داوينچي و تابلوهايي از رامبراند، ورمير و رافائل اشاره كرد.بخش مجسمه‌ها، جواهرات، آثار گرافيكي و «هنر و تاريخ آفريقا، آسيا، اقيانوسيه و ‌آمريكا» ساير قسمت‌هاي موزه را تشكيل مي‌دهند.

 [1]


فراخوان جشنواره های داخلی
فراخوان جشنواره های خارجی
100 سال مجسمه سازی نوین جهان
جشنواره های بین المللی
مقالاتی پیرامون هنر و زیبایی شناسی
معرفی کتاب
مقاله شناسی
پایان نامه های مجسمه سازی

اخبار انگلیسی
مقالات انگلیسی


درباره ما
تماس با ما
info@iransculpture.ir
IranSculpture@yahoo.com