IranSculpture.ir
تحقیقی - خبری - پژوهشی جامع ترین سایت تخصصی هنر مجسمه سازی ایران
بازگشت موزه های جهان
[1] .................................................................................................................................... [موزه علوم لندن]
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
موزه علوم لندن


همشهري آنلاين
عنوان :
نویسنده:
مترجم:
منبع:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

موزهٔ علوم لندن (Science Museum) بخشی از موزهٔ ملی علم و صنعت است که در کنزینگتون لندن واقع شده است. این موزه از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری شهر لندن است.
موزه علوم لندن كه بیش از یك و نیم قرن از عمر آن می‌گذرد، سال 1851 در كاخ شیشه‌ای و غول پیكر كریستال پالاز واقع در هاید پارك شهر لندن راه‌اندازی شد.
در آن زمان هیچ كس حتی تصورش را هم نمی‌كرد كه با گذشت 15 دهه از حیات طلایی آن، این موزه به یكی از جذاب‌ترین مراكز نمایشگاهی علوم و فناوری سراسر جهان تبدیل شود.
شهرت این موزه كه در ابتدا تنها یك نمایشگاه ساده بود به جذب منابع و كمك‌های مالی قابل توجه و همچنین حمایت شخصیت‌های سرشناس نظیر شاهزاده آلبرت كمك قابل توجهی كرد.
راه‌اندازی این موزه جرقه اصلی گشایش موزه‌های دیگری شد كه هم اكنون در ردیف برترین و معتبرترین موزه‌های علمی جهان قرار دارند كه از آن جمله می‌توان به به موزه ثاوت كنسینگتون‌ (South Kensington) اشاره كرد كه در سال 1857 پا به عرصه حیات گذاشت و اكنون بخشی از موزه آلبرت و ویكتوریا به حساب می‌آید.

موزه علوم که در مجاورت موزه تاريخ طبيعی واقع شده، ساختمانی است 7 طبقه که تاريخ علوم و دستاوردهای فن‌آوری آينده را در معرض ديد بازديدکنندگان قرار می‌دهد.
اکثر قسمت‌های موزه، مسائل مختلف علمی را به صورت تعاملی به بازديدکنندگان جوان آن، که از اقصی نقاط کشور در قالب گردش‌های علمی به موزه می‌آيند، عرضه می‌کند.
بخش جديدی که بسيار مورد استقبال عموم قرار گرفته، تصويری فريبنده و گاه ترسناک از علم ژنتيک، کامپيوتر و دستاوردهای احتمالی دانش در آينده از قبيل گذراندن تعطيلات در فضا و زايمان مردان در برابر چشمان بازديدکنندگان است.
در بخش عظيم ديگری که علم و فن طبابت (Science and Art of Medicine) نام دارد، پيشرفت‌های علم پزشکی در طول تاريخ به نمايش گذاشته شده است.
جالبترين اقلام موجود در اين بخش، سر موميايی شده انسان و دندان‌های مصنوعی جورج واشنگتن، بانی استقلال آمريکاست.
در موزه علوم لندن بیش از 30 گالری پویا فعالیت دارند كه در هر یك به بخشی از طیف وسیع و هیجان برانگیز علوم پرداخته می‌شود:
دنیای مدرن، سالن انرژی، اكتشافات فضایی، پرواز، روان‌شناسی، اندازه‌گیری زمان، كشتیرانی، آنتن و آینده

اين موزه یكی از غنی‌ترین موزه‌های علمی دنیاست كه در آن طیف وسیعی از ابزارآلات و سیستم‌های علمی و تكنولوژیكی ارائه شده در قرون گذشته به چشم می‌خورد.
در این موزه ردپایی دیدنی از تمام فناوری‌های ارائه شده در 2 قرن اخیر به چشم می‌خورد. این مجموعه‌های دیدنی در 4 گروه علوم، پزشكی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و مهندسی برای بازدیدكنندگان ارائه شده‌اند.
در این مجموعه‌ها بالغ بر 12 هزار وسیله متنوع از دوران عصر سنگی گرفته تا به امروز وجود دارند كه برای هر بازدیدكننده‌ای جذاب به شمار می‌آیند.
این مجموعه‌ها دربرگیرنده فرهنگ تمام كشورها و سرزمین‌ها از تولید آتش به روش خاص اسكیموهای آمریكای شمالی گرفته تا ابزارآلات عجیب و غریب ساكنان اروپای شرقی و ژاپن هستند.
زندگی در سال 2050 چگونه خواهد بود و آیا سفرهای تفریحی به مدار زمین و فضا براحتی مسافرت‌های هوایی بین شهری خواهد بود؟ در گالری آينده، پاسخ‌های مناسب به این پرسش‌ها داده مي‌شود. در اين گالری جذاب و هیجان برانگیز، بازدیدكنندگان موزه با مفاهیم جذابی از علوم و فناوری‌ها روبه‌رو می‌شوند.
در این گالری از بازدیدكنندگان خواسته می‌شود درباره فناوری‌های جذابی كه فكر می‌كنند در آینده ارائه خواهد شد صحبت كرده و نظرات خود را مطرح كنند.
در كنار گالری آینده، گالری آنتن قرار دارد. در این گالری امكاناتی فراهم شده كه در هیچ جای دیگری از دنیا قابل دسترس نخواهند بود.
در این گالری ضمن آن كه همواره نمایشگاه‌های موقتی درباره تازه‌ترین فناوری‌های ابداع‌شده در سراسر جهان برپا می‌شود، بازدیدكنندگان می‌توانند از نزدیك با كاشفان علمی و همچنین ابداع‌كنندگان فناوری‌های برتر از نزدیك ملاقات كرده و بیش از پیش با آنها آشنا شوند.
همچنين بازدیدكنندگان وقت كافی برای آشنایی با تازه‌ترین ابداعات و اكتشافات و گفت و گوی صمیمانه با ابداع كنندگان و كاشفان آنها دارند.
پرده‌های عظیم IMAX موزه علوم لندن نیز یكی دیگر از بخش‌های هیجان‌برانگیز و پرطرفدار این موزه به حساب می‌آیند كه با پخش فیلم‌های متنوع علمی و تكنولوژیكی در پرده‌های عظیم بیش از 20 متر ارتفاع بازدیدكنندگان را غافلگیر می‌كنند.
پرواز به ماه، رازهای فراعنه مصر، سفر به اعماق دریا، سفر علمی برای شناخت جانوران غول‌پیكر اعماق اقیانوس ها، نیروهای طبیعی، دایناسورهای زنده، بدن انسان و ایستگاه فضایی بین‌المللی ازجمله جذاب‌ترین فیلم‌های علمی و تخیلی هستند كه برای بازدیدكنندگان از این سینما پخش می‌شوند.
در موزه علوم لندن به ارائه مكتوب طیف وسیع ایده‌ها و طرح‌های ابتكاری در زمینه‌های مختلف علمی و تخیلی و تكنولوژیكی توجهی خاص و هنرمندانه شده است.
در این موزه و در بازه‌های زمانی مشخص مجموعه ایده‌ها و داستان‌های علمی و تخیلی با توجه به ربط منطقی موجود میان آنها در قالب كتاب‌هایی جذاب منتشر شده تا به همراه تصاویری با كیفیت، بیشترین تاثیرگذاری را در میان خوانندگان داشته باشند.

 [1]


فراخوان جشنواره های داخلی
فراخوان جشنواره های خارجی
100 سال مجسمه سازی نوین جهان
جشنواره های بین المللی
مقالاتی پیرامون هنر و زیبایی شناسی
معرفی کتاب
مقاله شناسی
پایان نامه های مجسمه سازی

اخبار انگلیسی
مقالات انگلیسی


درباره ما
تماس با ما
info@iransculpture.ir
IranSculpture@yahoo.com