IranSculpture.ir
تحقیقی - خبری - پژوهشی جامع ترین سایت تخصصی هنر مجسمه سازی ایران
بازگشت اولین سمپوزیوم بین المللی مجسمه سازی تهران
[1] ................................................................................................................... [مصاحبه با همايون ثابتي مطلق]
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مصاحبه با همايون ثابتي مطلق


دوهفته‌‌نامة هنرهاي تجسمي تنديس صفحه 16 شماره نود و چهار
عنوان :
نویسنده:
مترجم:
منبع:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

ايده و اهداف اثر:
ايده اين حجم در رابطه با مفهوم رويش مي‌باشد. تاكيد بر عنصر خط، استحاله در كاركرد كلاسيك پايه در هنر مجسمه‌سازي و افزايش نقش و تأثير آن در بيان حجم و همچنين پرهيز از ساختار مجسمه به شكل حجمي توپو و مادي. وجود فضاي منفي مناسب براي هماهنگي با محيط (تجانس مفهومي اشياء) و در نهايت توجه به مفاهيمي هم‌چون زندگي، آهنگ رشد.
همايون ثابتي‌مطلق: زبان مجسمه‌هاي شهري بايد مفهومي باشد
رويش گلها در باد نامي است كه همايون ثابتي‌مطلق براي مجسمه‌اي كه در كارگاه نخستين سمپوزيوم بين‌المللي مجسمه‌سازي تهران مي‌سازد انتخاب كرده است. ثابتي‌مطلق از هنرمندان فعالي است كه تقريبا در همان نخستين روزهاي برگزاري و فعال شدن كارگاه‌ها به سرعت كار ساخت اثر خود را پيش برد و خودش روزها برگزاري و فعال شدن كارگاه‌ها به سرعت كار ساخت اثر خود را پيش برد و خودش نيز پيش‌بيني مي‌كند پيش از اتمام 20 روز مهلت قانوني ساخت اين مجسمه را به پايان ببرد. آن‌چه مي‌خوانيد گپ كوتاهي است كه با او در چايخانه سمپوزيوم بين‌المللي مجسمه‌سازي تهران در پارك چيتگر داشته‌ايم.
سمپوزيوم بين‌المللي مجسمه‌سازي تهران را تاكنون چگونه ديديد؟
به نظر مي‌رسد افرادي كه براي اجراي طرح‌هايشان در سمپوزيوم دعوت شدند از پتانسيل‌ بالايي براي اجرا و كار برخوردارند و با توجه به شواهد فعلي مي‌توان پيش‌بيني كرد تا 70 تا 80 درصد نتيجه كار كيفيت بالايي داشته باشد. البته من خيلي زودتر از اين زمان، انتظار برگزاري سمپوزيوم مجسمه‌سازي در ايران را داشتم و در سال‌هاي گذشته نيز تلاش‌هايي براي شكل‌گيري چنين سمپوزيومي به‌طور پراكنده وجود داشت اما به هر حال در اين مقطع زماني اين تلاش‌ها به بار نشست و كساني كه سمپوزيوم را برگزار كردند خيلي زحمت كشيدند و همه چيز نشان مي‌دهد كه بري برگزاري اين سمپوزيوم برنامه‌ريزي و فكر زيادي شده است.
قرار است اين مجسمه‌ها در فضاهاي شهري نصب شوند، به نظر مجسمه‌ها چه كاركردي در فضاهاي شهري دارند و از قابليت‌هاي آن‌ها تا چه اندازه در تهران استفاده شده است؟
در همه جاي تهران حجم وجود دارد اما مجسمه چيزي غير از حجم است و نگاهي دقيق‌تر به تهران گوياي اين واقعيت است كه ما در اين شهر از تعداد بسيار اندكي مجسمه استفاده كرده‌ايم به ويژه مجسمه‌هايي كه با زبان معاصر و انسان معاصر تطبيق داشته باشند. در حالي كه ايرانيان در گذشته‌هاي دور شهرها را با استفاده از فضاهاي خالي طراحي مي‌كردند و اين فضاهاي خالي حول يك نقطه مركزي جمع و در نهايت در اغلب ميدان‌ها به يك مجسمه ختم مي‌شد. در شرايط فعلي و به دليل متراكم‌تر شدن شهرها، شهري مانند تهران بيشتر به استفاده از فضاهاي خالي نياز دارد و به همين دليل ما به مجسمه‌هايي نياز داريم كه به اين نياز پاسخ دهند و به نوعي زباني دارد و به همين دليل ما به مجسمه‌هايي نياز داريم كه به اين نياز پاسخ دهند و به نوعي زباني مفهومي داشته باشند.
منظورتان از اين زبان مفهومي كه مورد تاكيد قرار مي‌دهيد، چيست؟
به اين معنا كه اگر ما سعي كنيم مفهومي شعر حافظ را از طريق مجسمه بيان كنيم اين به مراتب بهتر از آن است كه چهره حافظ را مجسم كنيم.
اگر قرار باشد نفر اول را براساس طرح‌هاي منتخب (22 نفر) انتخاب كنيد چه طرحي را انتخاب خواهيد كرد؟
براساس كاتالوگ‌ها به طرح خودم اعتقاد دارم و بين كارهاي ايراني كار خودم را برتر مي‌دانم.
و در طرح‌هاي خارجي كه در حال اجراست؟
كار سنگ و شيشه برت ون‌لو را به دليل ابتكار و نوآوري كه در استفاده از مصالح و طرح داشته حايز رتبه اول مي‌دانم.

 [1]


فراخوان جشنواره های داخلی
فراخوان جشنواره های خارجی
100 سال مجسمه سازی نوین جهان
جشنواره های بین المللی
مقالاتی پیرامون هنر و زیبایی شناسی
معرفی کتاب
مقاله شناسی
پایان نامه های مجسمه سازی

اخبار انگلیسی
مقالات انگلیسی


درباره ما
تماس با ما
info@iransculpture.ir
IranSculpture@yahoo.com