IranSculpture.ir
تحقیقی - خبری - پژوهشی جامع ترین سایت تخصصی هنر مجسمه سازی ایران
بازگشت سمپوزیوم مجسمه سازی
[1] ........................................................................................................................ [سمپوزيوم در يونان باستان]
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
سمپوزيوم در يونان باستان

نگين شريف‌زاده
http://Embership.acs.orgm
عنوان :
نویسنده:
مترجم:
منبع:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

سمپوزيوم در يونان باستان به مهماني‌هايي جهت نوشيدن شراب گفته مي‌شده كه اين مهماني‌ها حتماً به شام ختم مي‌گرديده. اين مهماني يا گردهمايي جهت نوشيدن شراب مقرر شده بود كه داراي مراسم و آيين و لباس مخصوص به خود بوده و پذيراي تعداد بيشتري مهمان بوده كه لزوماً براي شام حضور بهم نمي‌رساندند.
جالب است بدانيم كه نوشيدن شراب سر ميز شام در بين يونانيان مرسوم نبوده است! و معمولاً در آخر وعده غذايي از آنها با شراب پذيرايي مي‌شده است. اين سمپوزيوم‌ها مرتباً در آتن برگزار مي‌شده است. هدف آن گذراندن اوقات خوش جهت بسط دادن بحث‌ها و گفتگوهاي مطبوع و موافق بوده كه معمولاً آغاز اين نوع گردهمايي‌ها و مهماني‌ها با رقص و آواز و گاهي اواقت هم با بازي‌ها و سرگرمي‌هاي مختلفي اعم از سوژه‌ها و موضوعات فلسفي همراه بوده است.
سمپوزياي پلاتو "The Symposia of Plato" به ما ايده زنده‌اي از اين قبيل سرگرمي‌ها را در آتن مي‌دهد.
سمپوزيا، اين كلمه خود نشان مي‌دهد كه هدف اصلي اين گردهمايي‌ها نوشيدن شراب بوده است، آنهم شرابي كه از انگور گرفته شده باشد. موضوع نوشيدن شراب بصورت دسته جمعي و گروهي نزد يونانيان بيشتر جنبه سمبليكي از شريك شدن و مساوات و تاكيدي بر بهره‌مندي يكسان را داشته است (باستثناء جايگاه فلسفي آب). جالب توجه است كه شراب نزد يونانيان همواره با آب مخلوط بوده و آنها نوشيدن شراب مخلوط نشده با آب را نشانگر نوعي بي‌تمدني و علامت بربريت مي‌دانستند! اين مخلوط در ظرف بزرگي كه كِراتِر (Crater) نام داشته، جهت ريختن در شراب‌خوري‌ها درست مي‌كردند. جايگاه مهمان‌هاي سمپوزيوم روي مبل‌هاي راحتي بوده و هر كدام از آنها به تاج‌هاي گل آراسته مي‌شدند.

مواردي كه در هر سمپوزيوم مورد توجه قرار مي‌گيرد:
- كارهاي لازم جهت شركت در سمپوزيوم (تاريخ نهايي دريافت آثار)
- شماره‌هاي تماسي كه جهت كسب اطلاعات بيشتر مي‌توان از آنها استفاده كرد
- در نظر گرفتن بودجه براي سخنرانان، بخش تداركات، بخش نشريات اطلاعات سمپوزيوم
سمپوزيوم‌ها بنا به موضوع، به روش‌هاي مختلفي مي‌توانند برگزار شوند. قاعده و چهارچوب معيني از لحاظ نحوه برگزاري وجود ندارد اما استانداردهايي در تمامي آنها از جهت تاريخ دريافت آثار و مقالات، تاريخ دعوت‌نامه‌ها، تاريخ برنامه‌هاي مقدماتي و پاياني مشخص و ثابت است.
اگر سمپوزيوم براي فصل بهار برنامه‌ريزي شود:
برنامه‌هاي مقدماتي سمپوزيوم April 10-1 (21-12 فروردين)
برنامه‌هاي پاياني سمپوزيوم April 10-21 (22-1 ارديبهشت) در نظر گرفته مي‌شود:
و اگر سمپوزيوم براي ماه پاييز برنامه‌ريزي شود،
برنامه‌هاي مقدماتي Nov 7 – Oct20 (28 مهر 16 – آبان)
و برنامه‌هاي پاياني Nov 7 – Nov15 (16 آبان 24 – آبان) مي‌باشد.
برنامه سمپوزيوم در روزنامه، راديو و نشريات مرتبط به موضوع سمپوزيوم قبل از شروع برنامه‌هاي مقدماتي، همچنين استفاده از پوستر، دعوت سخنران، اشخاص مورد نظر جهت شركت در سمپوزيوم به مدت دو ماه قبل از برنامه‌هاي مقدماتي اعلام مي‌گردد. هماهنگي سفر شركت‌كنندگان در مواردي كه نياز به اخذ ويزا جهت ورود به كشور مورد نظر باشد و موارد لازم ديگر از جمله، محل اقامت، محل كار و سخنراني، در بعضي موارد بيمه شركت‌كنندگان، اياب و ذهاب از محل اقامت به محل كار و سخنراني، هزينه خورد و خوراك مورد توجه قرار مي‌گيرد.
در رابطه با سمپوزيوم‌هاي هنري، چند امكان وجود دارد:
دعوت از هنرمندان شناخته شده جهت شركت در سمپوزيوم يا تعيين فرم‌هاي ثبت‌نام بصورت اينترنتي و يا بصورت پستي با تعيين مهلت ارسال جهت شركت در سمپوزيوم
اگر اين سمپوزيوم هنري، مجسمه‌سازي باشد حتماً متريال كار، موضوع، ابعاد و اندازه كار، مكان نهائي قرار‌گيري كار، بايد دقيق مشخص گردد.
در دوره برنامه‌هاي پاياني، كتاب و كاتالوگي از مرحله اجرايي كارهاي هنري براي شركت‌كنندگان چاپ مي‌گردد.
با توجه به كشور برگزاركننده سمپوزيوم حامي مالي (Sponsor) برنامه متفاوت خواهند بود. مثلاً در ايالات متحده آمريكا موسسات غيردولتي تنها جهت بودجه‌رساني به فعاليت‌هاي هنري و فرهنگي وجود دارد كه هدف اصلي كار آنها برگزاري سمپوزيوم، كنفرانسها و در نهايت ارتقاء سطح فرهنگي مي‌باشد.
داوري كارهاي هنري، همواره توسط جمعي از بزرگان هنر مربوطه، تعيين شده توسط برگزاركنندگان سمپوزيوم مي‌باشد.

 [1]


فراخوان جشنواره های داخلی
فراخوان جشنواره های خارجی
100 سال مجسمه سازی نوین جهان
جشنواره های بین المللی
مقالاتی پیرامون هنر و زیبایی شناسی
معرفی کتاب
مقاله شناسی
پایان نامه های مجسمه سازی

اخبار انگلیسی
مقالات انگلیسی


درباره ما
تماس با ما
info@iransculpture.ir
IranSculpture@yahoo.com