IranSculpture.ir
تحقیقی - خبری - پژوهشی جامع ترین سایت تخصصی هنر مجسمه سازی ایران
بازگشت مجسمه سازان ایرانی
یونس فیاض‌ثانوی

یونس فیاض‌ثانوی

یونس فیاض ثانوی در روز 26 دی 1313 خورشیدی در تبریز چشم به جهان گشود. او دوران کودکی و نوجوانی خود را در همان شهر گذراند و در سال 1339 دیپلم متوسطه خود را از هنرستان هنرهای زیبای تبریز در یافت کرد. فیاض به همراه بسیاری از هنرمندان به نام ایران از نخستین پذیرفته شدگان هنرکده هنرهای تزئینی شد. وی در سال 1345 خورشیدی موفق به دریافت مدرک کارشناسی نقاشی و پس از آن در سال 1347 موفق به دریافت مدرک کارشناسی ارشد مجسمه‌‌سازی شد.
پروژه‌ی نهایی فیاض ثانوی طراحی و ساخت تندیسی به بلندای حدود 150 سانتی‌متر برای کارخانه ایران ناسیونال (ایران خودرو کنونی) بود که فرم کلی آن از دو فرم انسانی همراه با نماد‌هایی از چرخ دنده و چکش (نشاندهنده‌ی کار و کارگر) و یک فرم گوزن (معرف سرعت، صنعت و فناوری) تشکیل یافته بود.
یونس فیاض ثانوی در سال 1346 در هنرستان هنرهای زیبای اصفهان سرگرم تدریس شد و از سال 1355 تا پایان عمر (1378) به عنوان عضو هیأت علمی دانشگاه هنر به طور پیوسته سرگرم تدریس در مراکز عالی هنری همچون دانشگاه هنر، دانشگاه الزهرا (س)، دانشگاه آزاد اسلامی و مرکز آموزش عالی سوره بود.
استاد فیاض در طول زندگانی خود در نمایشگاه‌های فردی و گروهی بسیاری شرکت جسته بود، نخستین نمایشگاه وی در سال 1353 با ارایه‌ی 30 اثر حجمی در خانه‌ی آفتاب برپا شد.

یونس فیاض ثانوی به جز آثار حجم و مجسمه، صاحب چندین اثر طراحی و تابلو فلز نیز بود. مجموعه‌ای از آثار فلزی او مربوط به سالهای 1353 تا 1355، شامل در حدود 10 تابلو به اندازه 300x120 cm است که به سفارش وزارت کشاورزی ساخته شد و هم اکنون در ساختمان این وزلرتخانه موجود است. استاد فیاض نمونه‌های کوچک این آثار را برای خود نیز ساخته است. او در سال 1372 جزو داوران رشته‌ی صنایع دستی نخستین مسابقه‌ی هنری دانشگاهی سراسر کشور بود.
مجموعه آثار خصوصی یونس فیاض ثانوی 133 اثر شامل آثار حجمی از جنس سفال، چوب و فلز، و آثار طراحی و تابلو‌های فلزیست.
استاد یونس فیاض ثانوی در روز 16 بهمن 1378 خورشیدی در اثر بیماری سرطان کبد دارفانی را وداع گفت و ادامه راهش را به شاگردان خود سپرد. باشد که یاد و نامش را همیشه در صحنه هنر ایران زمین نگه داریم.


فراخوان جشنواره های داخلی
فراخوان جشنواره های خارجی
100 سال مجسمه سازی نوین جهان
جشنواره های بین المللی
مقالاتی پیرامون هنر و زیبایی شناسی
معرفی کتاب
مقاله شناسی
پایان نامه های مجسمه سازی

اخبار انگلیسی
مقالات انگلیسی


درباره ما
تماس با ما
info@iransculpture.ir
IranSculpture@yahoo.com