علی قهاری
علی قهاری
استاد علی قهاری کرمانی، مجسمهساز شهیر معاصر، از دانشآموختگان مکتب کمالالملک بود. وی نقشی به سزا در بنیانگذاری هنر نوین پیکرهسازی و نشر و رونق آن، در دوره معاصر ایران داشت و عمری را وقف اعتلای هنر این مرزوبوم نمود.
او در شهریور 1305، در کرمان چشم به جهان گشود و از هفت- هشتسالگی در خدمت استاد صنعتی به کسب هنر پرداخت. خود درباره سالهای پرشتاب کودکی و تجربههای سخت آن زمان، میگوید: «آن زمان در کرمان ابزار و وسایل کار وجود نداشت. کاغذ و کتاب و ترجمهای در دسترس نبود. هیچ نوع امکاناتی نداشتیم و من طراحیها را روی دیوارهای کاهگلی و روی زمین انجام میدادم.»
پس از اتمام تحصیلات متوسطه در 1324، در نوزدهسالگی، به دعوت استاد صنعتی، به تهران آمد تا با عنوان دستیار با ایشان کار کند. سپس در 1326، به مدرسه کمالالملک، که در آن زمان، تنها مدرسه هنر در ایران بود، رفت و در آنجا به تحصیل هنر ادامه داد و نزد استادانی بزرگ، چون آشتیانی، اولیایی، بهزاد، زاویه، باقری، و کریمی، نقاشی و طراحی آموخت.
چندی پس از آمدن به تهران، در معیت استاد صنعتی، به مدت چند سال، دست به خلق آثار هنری زد، که حاصل این دوره کاری، برپایی نمایشگاه هلال احمر (سیزده آبان) در میدان امام و نمایشگاه کالج البرز در 1328 بود.
|