حسن ارژنگنژاد
گفت وگو با حسن ارژنگنژاد، نقاش و مجسمهساز
از جلفا تا توس
حسن ارژنگنژاد، نقاش و مجسمهساز با سابقه و هم دوره و دوست صمیمی استاد علی اکبر صنعتی است. مجسمه تمام قد فردوسی در آرامگاه شاعر در توس، نیم تنه یپرم خان- سردار ارمنی- در موزه کلیسای ارامنه در جلفای اصفهان، نیم تنه جبار باغچه بان در مدرسه ناشنوایان تهران، نیم تنه لیمجی مانوکچی زرتشتی- بانی معافیت زرتشتیان از پرداخت جزیه در زمان شاه عباس دوم - در مدرسه انوشیروان تهران و نقشبرجسته بهرام گور و خسروپرویز در ورودی کاخ ابیض از کارهای حسن ارژنگنژاد است.
ما کسانی که به پارک ملت مشهد رفتهاند، این فرصت را داشتهاند که تعداد زیادی از مجسمههای او را یکجا ببینند. تندیس ۱۲ فیلسوف، شاعر و سلطان ایرانی، از ساختههای ارژنگنژاد زینت بخش این پارک است: اشک اول، حکیم فردوسی طوسی، حافظ، شیخ سعدی، نادر شاه افشار، یعقوب لیث صفاری و...
وی میگوید:
«در مدرسه بچه آرام و ساکتی بودم و خط و نقاشیام بد نبود. بنابراین وقتی بچههای کلاس طراحی، از زیر میز کاغذهایشان را به من دادند تا به جای آنها از مدل نقاشی کنم، نتوانستم نپذیرم. معلم ما، آقای شیخی، که آدم زرنگی بود متوجه ماجرا شد، چون دید تمام ۱۵ طرح، از یک زاویه کار شده با تعقیب زاویه طراحیها فهمید که همه آنها کار من بوده است. در نتیجه به همه بچهها نمره ۱۷-۱۸ داد و به من صفر!
|