IranSculpture.ir
تحقیقی - خبری - پژوهشی جامع ترین سایت تخصصی هنر مجسمه سازی ایران
بازگشت مجسمه سازان ایرانی
اصغر خانچی

اصغر خانچی

استاد اصغر خانچی در سال 1325 در شهر تبریز بدنیا آمد. وی برخلاف میل باطنی در رشته علوم اقتصادی به تحصیل پرداخت. ولی عشق و علاقه‌ای که به هنر، مجسمه‌‌سازی داشت وی را بر این داشت که این هنر را به صورت حرفه‌ای دنبال کند. ایشان از جمله اساتید مجسمه‌ساز در ایران می‌باشد.
خاطرات کودکی:
اصغر خانچی در پنج سالگی به همراه پدر و مادر خود به تهران نقل مکان کرد.
تحصیلات رسمی و حرفه‌ای:
اصغر خانچی تحصیلات ابتدایی را در دبستان ابن سینا، دوره متوسطه را در دبیرستان هدف و تحصیلات عالی را در دانشگاه ملی ایران در رشته علوم اقتصادی و سیاسی به پایان رسانید.
خاطرات و وقایع تحصیل:
اصغر خانچی از این دوران خاطره‌ای بیاد دارد: در 17 سالگی پدر خود را که انسانی روشن فکر و والا بود از دست دادم به این ترتیب دیگر حق انتخاب برای ادامه زندگی نداشتم و علیرغم میل باطنی ام، گرایش شدید به هنر، به عنوان اولاد مذکور خانواده هفت نفری ام، (مادر و خواهران عزیزم) ادامه شغل پدر رشته حمل و نقل خارجی را پیش گرفتم. چون از ایام کودکی به نقاشی و مجسمه‌‌سازی علاقه داشتم در هر فرصتی به آن‌ها می‌پرداختم. یادم نمی‌رود در 5 سالگی پای تنور خانگی از خمیر نان مجسمه می‌ساختم و به یاد دارم اولین کار چوبی که انجام دادم در 9 سالگی با چاقو برای تپانچه سرپر به یادگار مانده از پدربزرگم قنداق چوبی ساختم. تفریحم در منزل کار کردن با گل یا تراش سیب زمینی به صورت مجسمه بود، یا گچ را داخل بطری قالب‌گیری میکردم و بعد شیشه را میشکستم. در کلاس‌های درس دبستان و دبیسرتان و حتی در دانشگاه طراحی و نقاشی می‌کرد که گاهی هم مورد اعتراض و تنبیه قرار می‌گرفتم. بالاخره به هر ترتیبی بود این عشق و علاقه را در خود حفظ کردم و در 35 سال گذشته با داشتن امکانات بیشتر به عنوان نقاش و مجسمه‌ساز آماتور برای رضای دل خود کار کرده‌ام. جالب اینجاست در زمینه هنر هیچوقت استادی نداشتم‌ام و با مطالعه و تجربه کردن این پایه هنری را در خود ساخته‌ام. شاید دخترم هم تحت تأثیر من وارد رشته هنر شد و به عنوان یکی از نقاشان با استعداد به او افتخار می‌کنم.

همسر و فرزندان:
استاد خانچی در سن 25 سالگی ازدواج نمود که ماحصل این ازدواج یک فرزند دختر (نقاش) و یک فرزند پسر (مهندس عمران) است.
مشاغل و سمتهای مورد تصدی:
استاد اصغر خانچی در سال 1371 که از افکار مادی خسته شده بود فعالیت اقتصادی خود را دفعتا کنار گذاشت و به فاصله کوتاهی به کمک دخترش گالری هنری را دایر کرد ولی آن هم نتوانست نیاز روحی‌اش را اغنا کند از همین رو اقدام به تأسیس آموزشگاه آزاد هنر نمود. به این ترتیب بیشتر به مجسمه‌‌سازی می‌پردازد.
مراکزی که فرد از بانیان آن به شمار می‌آید: اصغر خانچی آموزشگاه آزاد هنر را تأسیس کرده است.
آراء و گرایش‌های خاص:
آن چه در آثار استاد خانچی قابل توجه می‌باشد ظرافت‌های بیانی و توجه‌های عمیق هنرمند به هویت تاریخی و پردازش‌های هنرمندانه از مفاهیم و اسطوره‌های تاریخی و فرهنگ ایران است که حاصل فکر و احساس اودر آفرینش این آثار هنری است لازم به توضیح است از دیگر ویژگی‌های آثار این هنرمند استفاده از چوب به عنوان عنصر اجرایی و خلاقیت‌های هنری است که معصومیت و پاکی چوب در قالب متریالی بیانگر قدرت انتقال معنا را به مخاطب دو چندان کرده است
آثار:
تراشه‌های ماندگار، برگزیده آثار حجمی اصغر خانچی /فیونا نعیم پور، اصغر خانچی (مترجم) - نشر: زرین و سیمین (1383)


فراخوان جشنواره های داخلی
فراخوان جشنواره های خارجی
100 سال مجسمه سازی نوین جهان
جشنواره های بین المللی
مقالاتی پیرامون هنر و زیبایی شناسی
معرفی کتاب
مقاله شناسی
پایان نامه های مجسمه سازی

اخبار انگلیسی
مقالات انگلیسی


درباره ما
تماس با ما
info@iransculpture.ir
IranSculpture@yahoo.com