IranSculpture.ir
تحقیقی - خبری - پژوهشی جامع ترین سایت تخصصی هنر مجسمه سازی ایران
بازگشت مجسمه سازان خارجی
یایوئی کوساما / Yayoi Kusama

یایوئی کوساما / Yayoi Kusama

كوساما، هنرمند زن ژاپنی در 22 مارس 1929 متولد شد. او در زمینه های نقاشی، مجسمه، کلاژ، هنر محیطی، پرفورمنس، چیدمان کار می کند. وسواس فکری او در کارهایش تکرار تجمع و پراکندگی است. درواقع او در کارهایش خودش است و خودش را به عنوان یک هنرمند "وسواس" معرفی می کند.
کارهای کوساما معمولا در زمینه هنر های مفهومی می باشد و می توان برخی صفات مینی مالیسم، فمینیسم، سورئالیسم، پاپ آرت، اکسپرسیونیسم انتزاعی و با محتوای شرح حال روانی و جنسی اش را در کارهایش مشاهده کرد. او همچنین رمانش و کتابی از شعرهایش راچاپ کرده است. کوساما مدت طولانی دچار بیماری روانی بود و با مشکلات جدی مواجه شد.
برای اولین بار در تاریخ نوامبر 2008 در کریستی نیویورک اثری از او به قیمت 5.1 میلیون دلار به فروش رفت که این رکوردی برای هنرمند زن زنده حساب می شد. او دچار وسواس فکری‌ست و دلیل این بیماری اش را مربوط به دوران کودکی که مدام دچار آزارو سوء استفاده جنسی قرار گرفته بود می دا ند. همچنین به عنوان فرزند کوچک خانواده مدام از طرف خانواده اش دچار آزار و اذیت واقع می شد.

او در27 سالگی ژاپن را به قصد نیویورک ترک کرد. کوساما سالها با Georgia O'Keeffeمکاتبه کرد و از او خواسته شد تا قسمتی از صحنه نمایش را که با نورافکن صحنه سازی می شد طراحی کند. در این مدت در آمریکا کوساما به سرعت مراحل ترقی را طی می کرد و به عنوان هنرمند آوانگارد مشهور شد. او در نقاط مرکزی شهر مانند پارک مرکزی ، پل بروکلین، چیدمان ها و طراحی‌هایی برای اعتراض به جنگ ویتنام انجام داد.
او فوق العاده خلاق بود و کارهای زیادی تولید می کرد و حامیان و طرفداران زیادی پیدا کرد از جمله دانلد جاد و جوزف کورنل از دوستانش به حساب می آیند.
در سال 1973 با دست يافتن به سلامتی به ژاپن برگشت. در سال 1993 در دوسالانه ونیز شرکت کرد و نمایشگاه بزرگی از کارهایش را به نمایش گذاشت.
هم اکنون او در بیمارستان روانی در توکیو بستری و در همان جا به کار هنری خود مشغول است. او می گوید: اگر هنر نبود؛ من خیلی وقت پیش مرده بودم. در اکتبر 2006 ، کوساما توانست به عنوان اولین زن ژاپنی یکی از معتبرترین جوایز ژاپن که در سطح بین المللی به رسمیت شناخته می شود را بدست بیاورد.


فراخوان جشنواره های داخلی
فراخوان جشنواره های خارجی
100 سال مجسمه سازی نوین جهان
جشنواره های بین المللی
مقالاتی پیرامون هنر و زیبایی شناسی
معرفی کتاب
مقاله شناسی
پایان نامه های مجسمه سازی

اخبار انگلیسی
مقالات انگلیسی


درباره ما
تماس با ما
info@iransculpture.ir
IranSculpture@yahoo.com