IranSculpture.ir
تحقیقی - خبری - پژوهشی جامع ترین سایت تخصصی هنر مجسمه سازی ایران
بازگشت مجسمه سازان خارجی
رابرت آرنِسون

رابرت آرنِسون (4 سپتامبر 1930 - 2 نوامبر 1992)

محمد فاریابی

رابرت کارستون آرنِسون مجسمه‌ساز آمریکایی است که به مدت چهار دهه استاد سرامیک در دپارتمان هنر "یوسی دیویس" (UC Davis) بود.
آرنسون در بنیسیا (یک شهر کارگری کوچک در کالیفرنیا) به دنیا آمد. او تحصیلات متوسطه‌اش را در دبیرستان بنیسیا به پاییان رساند و پس از آن بیشتر عمرش را به عنوان کارتونیست در یک روزنامه محلی سپری کرد. آرنسون تحصیلات هنری‌اش را در دانشکده آکلند کالیفرنیا آغاز و در سال 1958 موفق به کسب مدرک استادی هنرهای زیبا (MFA ) شد.
در آغاز دهه‌ی 60، آرنسون به همراه چند هنرمند کالیفرنیایی دیگر، شیوه‌های سنتی و اصولی خلق اثر را رها کرده و به استفاده از اشیاء روزمره در خلق آثارشان جهت ارائه بیانی تقابلی روی آوردند. این جنبش جدید "فانک آرت" )هنر هراس، هنر عبوس) نام گرفت و آرنسون به عنوان «پدر جنبش هنر فانک سرامیکی » مطرح شد.

آرنسون در خلق آثارش که شامل مجسمه‌های سرامیکی و طراحی‌هایش می‌شد، از اشیاء معمولی و روزمره استفاده می‌کرد. او از پرتره خود در بسیاری از ترکیب‌های شخصی‌اش استفاده نمود. به عنوان مثال: یک سرآشپز، مردی در حال انگشت کردن در بینی‌اش، یک نوپرست که ژاکت جین‌ پوشیده و عینک آفتابی زده و . . .
حتی اثر «روشنفکران"اش نیز، نوعی خودشبیه‌سازی را در بر دارد. در میان آخرین آثاری که آرنسون قبل از مرگش به اتمام رسانده، در 1994 آخرین نسخه‌ی «روشنفکران‌اش» در محوطه‌ی دانشگاه یو سی دیویس نصب شد.
یکی از آثار معروف و بحث‌انگیز آرنسون، نیم تنه‌ای از جورج موسکون شهردار سانفرانسیسکو است که در 1978 ترور شد. روی پایه این اثر، کلماتی حک شده که اتفاقات زندگی موسکون، شامل تروراش را بازگو می‌کند؛ کلمات « Bang Bang Bang Bang » و «Harvey Milk Too! » در روی پایه این اثر به چشم می‌خورند.
آرنسون بعد از کسب مدرک MFA ، در دانشگاه‌های مختلفی چون دانشکده سانتا روزا جونیور، مدرسه‌ی فریمونت، دانشکده میلز، یو سی دیویس، و ... به حرفه‌ی آموزش پرداخت. بسیاری از آثار وی در مجموعه‌های خصوصی و عمومی جهان، همچون انستیتوی هنر شیکاگو، موزه هنر معاصر هونولو، باغ مجسمه و موزه هیرشهورن، موزه هنر متروپولیتن، موزه هنر مدرن سانفرانسیسکو، موزه هنر آمریکایی ویتنی و .... نگهداری می‌شود. آرنسون در 2 نوامبر 1992، پس سال‌ها نبرد با سرطان درگذشت.


فراخوان جشنواره های داخلی
فراخوان جشنواره های خارجی
100 سال مجسمه سازی نوین جهان
جشنواره های بین المللی
مقالاتی پیرامون هنر و زیبایی شناسی
معرفی کتاب
مقاله شناسی
پایان نامه های مجسمه سازی

اخبار انگلیسی
مقالات انگلیسی


درباره ما
تماس با ما
info@iransculpture.ir
IranSculpture@yahoo.com