IranSculpture.ir
تحقیقی - خبری - پژوهشی جامع ترین سایت تخصصی هنر مجسمه سازی ایران
بازگشت مجسمه سازان خارجی
مارتین بلانک

مارتین بلانک Martin Blank

بهار داعی

در شماره‌ی 54 نشریه به معرفی «دیل چی هولی» و مجسمه‌های شیشه‌ای او پرداختیم. با توجه به کاربرد روز‌افزون این ماده در مجسمه‌سازی معاصر بر آن شدیم تا به معرفی یکی دیگر از مجسمه‌سازان معاصر بپردازیم که برای خلق آثارش از کیفیت‌های بصری این ماده استفاده می‌کند.
این هنرمند که مارتین بلانک نام دارد مدتی نیز در غرب آمریکا با دیل چی هولی به هنرآفرینی مشغول بوده است. اما آثار جدید بلانک تحول شخصی او را از مطالعه لایه‌ای فرم و حرکت، تا به رقص واداشتن حسی بافت و فرم‌های‌پرانرژی عیان می‌کند؛ نوعی از انرژی که تیزهوشی و انعکاس چشم‌اندازهای انسانی را نشان می‌دهد. این نوآوری با یک سادگی و روشنایی، تعامل ظریف و استواری را به معرض دید قرار می‌دهد. این شیوه، قابلیت شیشه را برای خلق فکر آرام، انعکاس امواج طبیعی، گرما و نور را به وضوح نشان می‌دهد. به عنوان مثال می‌توان از اثری یاد کرد که در ورودی ساختمان بسیار مشهور شیکاگو به نام La Sall نصب شده و منبعی از زیبایی برای عموم گشته است. یکی از مدیران ساختمان مذکور، این مجسمه 60 فوتی را به مارتین بلانک سفارش می‌دهد و مارتین با ساختن آن، به فضا معنایی دوچندان می‌بخشد. او همچنین با اضافه کردن پنج جزیره شیشه‌ای به مجسمه مذکور و پدید آوردن ارتباط (به واسطه فضای منفی)، نوعی از فضا، رنگ، نور و دید لطیف آسمانی که از چرخش این اثر حاصل می‌شد و حالتی زنانه داشت، به وجود آورد. هنگامی که بلانک این اثر فوق‌العاده را به پایان رساند کلیات یک مجسمه انتزاعی شکل گرفت.

وی به واسطه اشتیاق و تسلطی که بر کار خود داشت همگان را با یک سبک منحصر به فرد آشنا نمود و خیلی سریع نام خود را به عنوان یکی از مجسمه‌سازان فیگوراتیو پیشرو آمریکای شمالی تثبیت نمود. از همین رو بود که اخیراً از وی به عنوان یکی از هنرمندانی که با شیشه کار می‌کنند، برای اجرای اثری در مرکز تجارت جهانی جدید در نیویورک دعوت به عمل آمد. دیدگاه او در کار با شیشه بر روی احساس مجموعه‌داران شیشه سراسر جهان تأثیر خوشایندی گذاشته ‌است. بلانک نمابشگاه‌های متعددی از آثارش را در سراسر آمریکا و همچنین موزه‌هایی چون ملینیوم و موزه‌ی هنرهای زیبای شانگهای و... برپا کرده است. در سال 2001 وی بنیاد بیل و ملینا Bill and Mellina را تأسیس نمود که این بنیاد بورس‌های تحصیلی را برای‌ واجدین ‌شرایط از کشورهایی چون فنلاند، آرژانتین، گواتمالا ‌و... ترتیب می‌دهد.
به طور کلی در خصوص آثار بلانک می‌توان گفت که اساس آن‌ها برپایه انرژی است. وی از طریق حس ناخودآگاه، حرکت سیال فضا را به گونه‌ای به وجود می‌آورد که چشم در محیط اطراف اثر بچرخد، به این وسیله از یک انحنای بسیار لطیف یک اثر انتزاعی تا مجسمه‌ها برجسته، می‌توان انرژی را در کل مواد و آثاری که به کار برده احساس کرد. بلانک از دوران کودکی حرکت و زیبایی بدن انسان را تقدیر می‌کرد و از سیزده سالگی در موزه هنرهای شهر بوستون کار مجسمه‌سازی با خاک رس را آغاز نمود. وی دارای مدرک هنری از Rhood Island School of design است. بلانک در حال حاضر دارای جایگاه منحصر به فرد در میان مجسمه‌سازانی است که با شیشه کار می‌کنند.


فراخوان جشنواره های داخلی
فراخوان جشنواره های خارجی
100 سال مجسمه سازی نوین جهان
جشنواره های بین المللی
مقالاتی پیرامون هنر و زیبایی شناسی
معرفی کتاب
مقاله شناسی
پایان نامه های مجسمه سازی

اخبار انگلیسی
مقالات انگلیسی


درباره ما
تماس با ما
info@iransculpture.ir
IranSculpture@yahoo.com