IranSculpture.ir
تحقیقی - خبری - پژوهشی جامع ترین سایت تخصصی هنر مجسمه سازی ایران
بازگشت جشنواره مجسمه های شنی/ جشنواره دوم
[1] .................................................................................. [يادداشتي بر دومين جشنواره سراسري مجسمه‌هاي شني]
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
يادداشتي بر دومين جشنواره سراسري مجسمه‌هاي شني



عنوان :
نویسنده:
مترجم:
منبع:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

در ميان گستره‌ي كاربرد مواد جديد در مجسه‌سازي معاصر، موادي وجود دارند كه به كارگيري آن‌ها بيش از آن كه محصول عصر تكنولوژي و تحول مواد اوليه در مجسمه‌سازي باشد نتيجه تحول و تغيير در اصول و مفاهيم مجسمه‌سازي هستند. كاربرد شن و يخ در مجسمه‌سازي معاصر، از جمله اين مواد است؛ اگرچه در كاربرد حرفه‌اي اين مواد در مجسمه‌سازي خصوصاً در كاربرد با يخ نمي‌توان پيشرفت‌هاي تكنولوژي را نيز ناديده گرفت. اما چنان كه اشاره شد در اين موضوع، نقش تحول مفاهيم كلي مجسمه خاص‌تر است و باز در اين مورد، تغيير اصول و مباني سنتي مجسمه‌سازي همچون مانا بودن مجسمه در گذرزمان به عدم ضرورت اين اصل و همچنين پيايش مكاتبي كه اين سنت‌ها و قواعد را دگرگون ساخته‌اند عرصه‌هاي نوبني براي كاربرد مواد جديد مصنوعي و يا طبيعي ايجاد شد كه البته استفاده از مواد طبيعي بنا به دلايلي جذاب‌تر به نظر مي‌رسد. شاهد اين مدعا هم برگزاري سمپوزيوم‌هاي معتبر مجسمه‌سازي با اين مواد خصوصاً با شن در نقاط مختلف دناي است. خوشبختانه چند سالي است كه در كشور ما نيز به اين گرايش‌هاي مجسمه‌سازي توجه مي‌شود. گرايش‌هايي كه علاوه بر جلب نظر مجسمه‌سازان حرفه‌اي، بنا به ويژگي‌هاي عمه‌پسند، مورد توجه توده‌هاي مردم نيز قرار گرفتند و قطعاً اين توجه مي‌تواند موجب گسترش مجسمه‌سازي و نفوذ آن در زندگي جاري مردم شود؛ مهمي كه به علت جوان بودن مجسمه‌سازي در ايران، براي بقا و توسعه اين هنر لازم و ضروري است. با اين اوصاف و علي‌رغم همه‌ي كاستي‌ها و انتقادهاي پيرامون دومين جشنواره‌ي مجسمه‌هاي شني سراسر كشور بايد كليت اين اتفاق را مثبت ارزيابي كنيم. جشنواره‌اي كه در بهمن ماه 1384 توسط انجمن هنرهاي تجسمي بابلسر طراحي و در سه شهر بابلسر، ساري و رامسر به صورت كشوري در 1385 برگزار شد. در آغاز 280 اثر از هنرمندان سراسر كشور به فراخوان اين جشنواره جواب مثبت دادند كه از بين آن‌ها، 78 اثر به جشنواره راه يافت. گزينش اوليه اين آثار را آقايان بهروز اميري‌راد، حسن بريري، خيلي سمائي جابلو، شعبان‌علي شعبان‌نژاد و محمد كاظميان با نظارت حميد فاضلي انجام دادند. اجراي آثار در بخش اصلي جشواره با دو موضوع آزاد و پيامبر اعظم در شهر بابلسر در روز افتتاحيه (15/5/85) و به همراهي 7 هنرمند مجسمه‌ساز با تجربه صورت گرفت. در پايان، داوري آثار را آقايان: ايرج زند، ايرج محمدي، محمد ابراهيم جعفري، حميد نوري، حميد شانس انجام دادند و نفرات برگزيده در هر بخش به ترتيب زير معرفي شدند: موضوع پيامبر اعظم؛ نفر اول: مرضيه محجوبيان. نفر دوم: مژده ذكرياپور نفر سوم: نويد بيژني.
موضوع آزاد؛ نفر اول: امير اميني. نفر دوم: آلنا نبي‌الهي. نفر سوم: مجتبي يزداني. اما شهرهاي ساري و رامسر مكان‌هايي بودند كه بخش جنبي جشنواره در تاريخ 21/5/85 در آن‌ها برگزار شد. در هر كدام از اين شهرستان‌ها نيز 3 نفر به عنوان نفرات برگزيده معرفي شدند و در تاريخ 31/5/85 با اهدا جوايز جشنواره‌ي دوم مجسمه‌سازي شني سراسر كشور به كار خود پايان داد.
ساختار گزارش گونه اين نوشتار بيش از هر چيزي چنان كه اشاره شد، تنها مؤيدي است بر كليت اين اتفاق؛ چرا كه قطعاً از ديدگاه انتقادي قادر نخواخين بود در دومين تجربه رسمي صورت گرفته و در اين گرايش از مجسمه‌سازي انتظارات قشر خاص و حرفه‌اي را پاسخگو باشيم. به همين دليل از نقد نفردي آثار و هنرمندان اين مجموعه دوري گزيده‌ايم. با اين همه اميد آن است تا با توجه به وجود پتانسيل كار با اين ماده نزد مجسمه‌سازان خصوصاً مجسمه‌سازان جوان و همچنين وجود شرايط جغرافيايي مناسب اين گرايش در كشور، در جشنواره‌هاي آتي شاهد آثار بهتري باشيم.

 [1]


فراخوان جشنواره های داخلی
فراخوان جشنواره های خارجی
100 سال مجسمه سازی نوین جهان
جشنواره های بین المللی
مقالاتی پیرامون هنر و زیبایی شناسی
معرفی کتاب
مقاله شناسی
پایان نامه های مجسمه سازی

اخبار انگلیسی
مقالات انگلیسی


درباره ما
تماس با ما
info@iransculpture.ir
IranSculpture@yahoo.com