IranSculpture.ir
تحقیقی - خبری - پژوهشی جامع ترین سایت تخصصی هنر مجسمه سازی ایران
بازگشت گزارش
گزارش فارس از رونمايي فصلنامه تخصصي «هنر فردا»
خبرگزاري فارس
26 تیرماه 1389
عنوان :
منبع:
تاریخ:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

سميع‌آذر: هنر معاصر ايران نبايد از سوي غيرايرانيان معرفي و تفسير شود.
خبرگزاري فارس: عليرضا سميع‌آذر در مراسم رونمايي از فصلنامه تخصصي هنرهاي تجسمي «هنر فردا» گفت: هنر ايران نبايد از منظر غير ايرانياني كه اطلاعات اندكي از پيشينه فرهنگي ما دارند، تفسير و تحليل شود و انتشار اين نشريه فرصتي براي معرفي هنر معاصر ايران از ديد صاحبنظران ايراني است.
به گزارش خبرنگار هنرهاي تجسمي فارس، عليرضا سميع‌‌آذر كارشناس آثار هنري و يكي از اعضاي شوراي نويسندگان فصلنامه تخصصي «هنر فردا» در مراسم رونمايي از اين فصلنامه با اشاره به سخنان آيدين آغداشلو درباره فعاليت‌هايش گفت:‌ انتشار اين نشريه اين بركت را برايم داشت كه بزرگي چون آيدين آغداشلو درباره من چنين سخن بگويد، اما بدون هيچ تواضعي مي‌گويم كه آن چه درباره من ايشان گفتند، سزاوار من نيست و تلاش‌هايي كه در عرصه هنرهاي تجسمي كشور كرده‌ام، معمولي‌ترين كاري بوده است كه هر كس ديگري هم به جاي من بود حتماً‌ انجام مي‌داد ولي شايد چون ديگران از انجام چنين فعاليت‌هايي دريغ كرده‌اند، كار من بزرگ جلوه كرده است.
سميع‌‌آذر، انتشار نشريه هنر فردا را يكي از آرزوهاي ديرين خود عنوان كرد و گفت: در دوران مديريتم بر موزه هنرهاي معاصر تهران چندين بار تا آستانه انتشار اين نشريه تخصصي رفتيم اما به نتيجه نرسيد چرا كه به حمايت‌هاي دولتي كه در اختيار داشتم مطمئن نبودم چرا كه اين حمايت‌هاي دولتي به دليل موقتي بودن قابل اتكاء نبود، بنابراين تا زماني كه موزه را ترك كردم همچنان در حسرت انتشار چنين نشريه تخصصي در زمينه هنرهاي تجسمي بودم تا اين كه امروز اين فرصت براي ما فراهم شد تا با گردهم‌آوردن جمعي از صاحبنظران دست به انتشار اين نشريه بزنيم.
سميع‌آذر يكي از مديران سابق موزه هنرهاي معاصر تهران، با اشاره به اهميت نقش نشريات تخصصي در توسعه هنر معاصر گفت: با نگاهي كه از ديربار به تاريخ هنر جهان داشته‌ام، به جايگاهي كه برخي از مجلات در پيشبرد نظريات هنري داشتند آگاه شدم و در پژوهش‌هايم به نقش نشريات تخصصي همچون «آرت روم» ، «پارتيزان» و «اكتبر» و منتقدين هنري كه در آن قلم مي‌زدند، در پيشبرد هنر مدرن پي بردم. بعدها همين نشريات كه به پيشبرد هنر مدرن كمك كردند، در خدمت جريان‌هاي راديكال درآمدند و به جرياني ضد هنر مدرن تبديل شدند.
وي تأكيد كرد: پست مدرن محصول يك تحول تاريخي نبود بلكه نتيجه توسعه نظريات هنري بود و اين همان چيزي بود كه برخي از آن غافل بودند.
سميع‌آذر در بخش ديگري از سخنانش به هنر ايران و مطرح شدن آن در سطح جهان اشاره كرد و گفت: مدتي است كه بحث هنر ايران در محافل هنري داغ است و هم‌اكنون نمايشگاه‌هاي بسياري در كشورهاي مختلف جهان داير است و در سايه فقدان امواج هنري كه بايد از ديگر كشورهاي جهان برخيزد، هنر ايران ترك تازي مي‌كند اما اين ترك تازي هنر ايران متكي به فضاي ماركت هنري است و برآمده از نگاه تحليلي و عميق نيست. وي افزود:‌بسياري از منتقدان دنيا كه اطلاعات بسيار اندكي درباره هنر ايران دارند، از هنر ايران به عنوان يك موج جديد ياد مي‌كنند.
سميع‌آذر تصريح كرد: اگر اين موج جديد تداوم يابد احتمال فروكش كردن آن وجود دارد، چون اطلاعات بسيار كمي درباره هنر كشورمان ارائه شده است و خود ما در ايران به بحث و تحليل آثار هنري خودمان نمي‌پردازيم و باعث مي‌شويم خارجي‌ها با اطلاعات اندك‌شان‌، هنر ايران را ارزيابي كنند و هنر ايران از منظر غيرايراني‌ها تفسير شود. همان طور كه پيش از اين هم اتفاق افتاده است و ما اطلاعات‌مان درباره دستاوردهاي فرهنگي كشورمان كمتر از اروپاييان است و به اين ترتيب از منظر اروپاييان به جهان معرفي شديم و مي‌شويم كه قطعاً اين معرفي مستند و صحيح نخواهد بود.
سميع‌آذر ادامه داد: با توجه به اهميت انتشارمجلات تخصصي در زمينه هنرهاي تجسمي،‌هميشه اين سوداي بزرگ را در سر داشتم كه مجله‌اي منتشر كنيم كه امكان گفت وگو و بحث و تبادل نظر را فراهم كند و صاحبنظران افكار و ايده‌هايشان را در اين مجله منتشر كنند تا فضا براي نگاه پيچيده‌تري نسبت به هنر معاصر ايران مهيا شود و سرانجام اين امكان امروز فراهم شد.
وي با اشاره به مطالب اين نشريه گفت: استادان بزرگ داخلي و خارجي در عرصه هنرهاي تجسمي در اين نشريه مطالبي خواهند داشت كه قابل مقايسه با نشريات تخصصي خارجي خواهد بود.
سميع‌آذر تصريح كرد: اگر چه هنرمندان ما در چند سال اخير در سطح جهان درخشش‌هايي داشته‌اند اما در داخل كشور كمتر شناخته شدند. البته وظيفه خود هنرمند اين نيست كه خودش و اثرش را معرفي كند بلكه بايد با انتشار چنين نشرياتي زمينه را براي معرفي هنرمندان جوان ايران فراهم كرد، همچنين در اين نشريه رويدادهاي هنري ايران و جهان هم معرفي خواهد شد،‌ گالري‌داران نيز در اين نشريه ارزيابي بهتري از فعاليت خود براي ارائه هر چه بهتر آثار هنري خواهند داشت.
سميع‌آذر در بخش ديگري از سخنانش گفت: هنر ايران به اندازه 25 كشور خاورميانه، آسياي ميانه و جنوب شرقي آسيا،‌ در دنيا عرض اندام مي‌كند و حجم مبادلات آثار هنري ايران بسيار بيشتر از ديگر كشورهاي منطقه است. اگر چه هندي‌ها كمتر از دو دهه زودتر به هنرشان توجه نشان دادند اما غير از آنها، همه عرب‌ها و آفريقايي‌ها روي هم به اندازه ايران در بازار جهاني سهم ندارند اما داراي مجلات تخصصي بين‌المللي هستند و آثارشان را تبليغ مي‌كنند اما نياز هنر ما به مجلات تخصصي در عرصه داخلي هم تأمين نشده است چه رسد به عرصه بين‌المللي.
وي در خاتمه از همگان خواست تا با حمايت‌هاي مادي و معنوي خود به انتشار مداوم اين نشريه تخصصي كه بدون هيچ حمايت دولتي منتشر مي‌شود، كمك كنند.
در مراسم رونمايي از فصلنامه تخصصي «هنر فردا» عباس كيارستمي، سيدمحمد بهشتي، عليرضا سميع‌آذر، آيدين آغداشلو، قباد شيوا، جلال شباهنگي، ايرج اسكندري،كوروش شيشه‌گران، حميد سوري و جمع كثيري از ديگر هنرمندان مطرح عرصه هنرهاي تجسمي كشور حضور داشتند.



فراخوان جشنواره های داخلی
فراخوان جشنواره های خارجی
100 سال مجسمه سازی نوین جهان
جشنواره های بین المللی
مقالاتی پیرامون هنر و زیبایی شناسی
معرفی کتاب
مقاله شناسی
پایان نامه های مجسمه سازی

اخبار انگلیسی
مقالات انگلیسی


درباره ما
تماس با ما
info@iransculpture.ir
IranSculpture@yahoo.com