IranSculpture.ir
تحقیقی - خبری - پژوهشی جامع ترین سایت تخصصی هنر مجسمه سازی ایران
بازگشت گزارش
گزارشی از نخستين جشنواره هنر بازيافت قزوين
روابط عمومی سازمان فرهنگی ورزشی قزوین
یکشنبه / 7 آذر 89
عنوان :
منبع:
تاریخ:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

در این جشنواره که به مدت سه روز در محوطه عمارت کلاه فرنگی برگزار شد ؛ هنرمندان مطرح کشور واستان همراه با شهروندان قزوینی به خلق آثار هنری وتزئینی با استفاده از مواد مستعمل ودوریختنی پرداختند.
محمود مكتبي دبير هنري نخستين جشنواره هنر بازيافت قزوين در رابطه با هنر بازيافت و ارتباط آن با مخاطبين، گفت: هنر بازيافت امروز جايگاه وي‍ژه‌اي در هنر معاصر دنيا دارد و طي دهه‌هاي اخير از سمت و سوي اعتراضي خود به يك سمت و سوي زيست‌محيطي و اجتماعي متمايل گشته است و در همين راستا توانسته تا با عموم مردم ارتباط خوبي را برقرار كند. ما نيز در اين جشنواره ارتباط با مخاطبين و تاثير بر فرهنگ شهروندي را به طور جدي مورد توجه قرار داديم و خوشبختانه شاهد اتفاقات بسيار خوبي در اين زمينه بوديم.
مكتبي در ادامه با اشاره با آثار خلق شده در جشنواره، تصريح كرد: حضور هنرمندان حرفه‌اي و كار با مواد و ايده‌هاي متفاوت در اين سه روز موجب خلق آثاري شد كه نكته مهم آنها ارتباط خوب با عموم شهروندان بود. از سوي ديگر حضور دانشجويان هنر و هنرمندان بومي اين استان فضاي پر شور و جذابي ايجاد كرد و ما علاوه بر آثار خلق شده توسط هنرمندان دعوت شده به اين جشنواره، آثار متنوع و زيبايي را از سوي اين هنرمندان شاهد بوديم كه در اختتاميه نيز بيش از بيست نفر از اين هنرمندان بومي مورد تقدير قرار گرفتند.

دکتر احمد نادعلیان یکی از برجسته ترین هنرمندان محیطی کشور که در این جشنواره شرکت نموده وبه خلق اثر پرداخت، در خصوص این جششنواره اظهار داشت:برگزاری این جشنواره از آن جهت که مدیریت شهری آفرینش های هنری را برای پیشبرد اهداف خود به خدمت می گیرد ، حرکت مثبت وارزشمندی است که می تواند الگویی برای سایر شهرهای کشور باشد.
وی تصریح کرد: اگرچه دانشمندان همواره در مورد خطرات موجود در حوزه محیط زیست هشدار می دهند اما زبان هنر در این حوزه می تواند کارایی بیشتری را داشته باشد.
دکتر نادعلیان در مورد راهکارهای تاثیرگذاری هرچه بیشتر این گونه جشنواره ها بر فرهنگ شهروندی اظهار داشت : در ابتدا باید امکانی برای بازدید مردم از چنین جشنواره هایی وجود داشته باشد اما باتوجه به محدودیتهای موجود شاید این امکان برای تمام شهروندان فراهم نگردد که به همین جهت برای بهرمندی تمام شهروندان از نتایج این جشنواره باید آثار ساخته شده ، در قالب نمایشگاهی به نمایش در آمده واز آثاری که مانا نیستند هم فیلم تهیه گردیده و در اختیار مردم قرار گیرد.
وی برلزوم فرهنگسازی در خصوص استفاده مجدد از مواد دور ریختنی توسط خانواده ها تاکید کرد وگفت : در گذشته شاهد بودیم که برخی خانمها از از جلد نوشیدنی ها کیف هایی درست می کردند که این موضوع باید در جامعه نهادینه شود و اکراهی که الان به خصوص قشر تحصیلکرده در این خصوص دارند از بین برود.
این استاد دانشگاه ، در ادامه به تعریف هنر بازیافت از دیدگاه خود پرداخت وگفت : هنر بازیافت استفاده مجدد از مواد دوریختنی است که اصلا به کار نمی آیند و این مواد استفاده شده می توانند در یک آفرینش هنری مورد استفاده قرار گیرند.
وی در پایان با مثبت ارزیابی کردن برگزاری چنین جشنواره های ابراز امیدواری نمود در شهرهای دیگر نیز چنین اقداماتی صورت گیرد تا فرهنگ استفاده مجدد از مواد استفاده شده در حامعه نهادینه شود.

منصور آذري، رييس انجمن هنرمندان مجسمه ساز ايران نیز به عنوان یکی از هنرمندان حاضر در این جشنواره ، در خصوص ضرورت انجام چنین حرکت هایی اظهار داشت :امروزه زباله ها به صورت جدی محیط زیست را تهدید می کند ولازم است که اقدامات جدی در این زمینه صورت گیرد و برگزاری چنین جشنواره هایی می توانند نقش موثری را در این راستا ایفا نمایند.
وی با بیان اینکه مجسمه سازی می تواند در اختیار هنر بازیافت مواد قرار گیرد ، اضافه کرد: هنر بازیافت و استفاده مجدد از وسایل مستعمل را می توان با شیوه های هنرمندانه وظریف به جامعه آموزش داد.
آذری با اشاره به معضلات فراوان زیست محیطی و انبوه تولید زباله در کشور ، خاطر نشان کرد: آموزش حفاظت از محیط زیست یکی از ضروریات فرهنگی در جامعه کنونی ماست که با یستی با زبان هنر به آن پرداخته شود .
وی در خصوص فرهنگ سازی پیرامون بازیافت در جامعه اظهارداشت : برای ایجاد یک حرکت جدی در مبحث فرهنگ بازیافت باید از کودکان شروع کرد چون ممکن است در نسل های بالاتر پذیرش این گونه آموزشها کمتر باشد، به همین جهت باید در دبستان ها روی این موضوعات متمرکز شد واگر کودکان با جنبه های زیبایی شناسی این فرهنگ آشنا شوند ، با همین باور رشد نموده وآنرا حفظ خواهند کرد.
گفتنی است در این جشنواره ، هنرمندان وشهروندان با استفاده از مواد دور ریختنی به خلق آثار هنری در گونه های محتلف پرداختند که این آثار پس از پایان جشنواره در نمایشگاهی در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.



فراخوان جشنواره های داخلی
فراخوان جشنواره های خارجی
100 سال مجسمه سازی نوین جهان
جشنواره های بین المللی
مقالاتی پیرامون هنر و زیبایی شناسی
معرفی کتاب
مقاله شناسی
پایان نامه های مجسمه سازی

اخبار انگلیسی
مقالات انگلیسی


درباره ما
تماس با ما
info@iransculpture.ir
IranSculpture@yahoo.com