IranSculpture.ir
تحقیقی - خبری - پژوهشی جامع ترین سایت تخصصی هنر مجسمه سازی ایران
بازگشت گزارش
مردم با هنر در سمپوزیوم کرمان درگیر شدند.
خبرگزاری مهر
پنجشنبه / 13 آبان 89
عنوان :
منبع:
تاریخ:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

تعدادی از مجسمه‌سازان عقیده دارند هدف از برپایی سمپوزیوم ،آشنایی و درگیرشدن مردم با هنر است که در اولین دوره برگزاری سمپوزیوم مجسمه‌سازی کرمان برآورده شد.
به گزارش خبرنگار مهر اولین سمپوزیوم مجسمه‌سازی کرمان از 27 مهر با حضور حمید شانس، سعید شهلاپور، مرتضی نعمت الهی، جمشید مرادیان، محمدحسن عماد، ملکدادیار گروسیان، نادر قشقایی، حمید رضایی، فاطمه امدادیان، جعفر نجیبی، هژبر ابراهیمی و شعله ابراهیمی در یکی از پارکهای این شهر آغاز شد.
این سمپوزیوم که برنامه های جانبی مانند برپایی نشستهایی به منظور بررسی وضعیت مجمسه سازی و بزرگداشت علی اکبر صنعتی را نیز دربر داشت، امروز، 11 آبان به اتمام می‌رسد. هرچند در گذشته سمپوزیوم‌هایی در سطح بین‌المللی و ملی در تهران انجام شده بود اما برای اولین بار است چنین برنامه‌ای خارج از پایتخت برگزار می‌شود.
حمید شانس، مجسمه‌ساز و یکی از بانیان برگزاری اولین سمپوزیوم مجسمه‌سازی کرمان در مورد این اتفاق به خبرنگار مهر گفت: این‌بار تجربه موفق و متفاوتی داشتیم. مجموعه رویدادهایی که پیش‌بینی نمی‌کردیم اتفاق افتاد. جوانهای مستعدی با مجسمه‌سازان همکاری کردند که قابلیتهای زیادی داشتند و در آینده می‌توانند به بالاترین سطوح برسند.
وی با بیان اینکه تنها شناخت ظرفیتهای مجسمه‌سازی مهم نبود، افزود: ویژگیهای فرهنگی متفاوت مثل صداقت، همکاری، پشتکار و..در میان هنرمندان و مردمی که در کرمان حضور داشتند، وجود داشت که از یکسو برایمان امیدوارکننده بود ولی در مقابل، اینکه از اینهمه ظرفیت در چنین شهرهایی استفاده نمی‌شود، دردآور است. علاقه مردم از یکسو برایمان امیدوارکننده بود ولی این‌که از این‌همه ظرفیت در چنین شهرهایی استفاده نمی‌شود، دردآور است
حمید شانس
شانس حضور مردم را از دیگر ویژگیهای سمپوزیوم برشمرد: مردم و حتی کارمندان اداری در ساعات مختلف برای تماشای کار مجسمه‌سازان می‌آمدند و برخی از آنها قطعاتی برمی‌داشتند تا مجسمه بسازند که نشان می‌داد درگیر این مسئله شده‌اند. بیشتر مردم با کنجکاوی سوالهایی را در مورد مجسمه و نحوه ساخت آنها می‌پرسیدند.
وی در مورد مجسمه‌هایی که ساخته شدند، عنوان کرد: مسئله اصلی ما این نیست که این مجسمه‌ها در کجای شهر نصب می‌شوند بلکه هدف ما آشنایی مردم و ارتباط با هنر بود که در این سمپوزیوم برآورده شد. بااین‌حال به مسئولان کرمان پیشنهاد کرده‌ایم که در صورت امکان آثار ساخته شده در سطح شهر پخش نشوند و در یک مکان ثابت قرار بگیرند تا هر سال بعد از برپایی سمپوزیوم، مجسمه‌های دیگری هم به آنها اضافه و در نهایت کرمان صاحب گنجینه‌ مجسمه‌هایی از نسلهای مختلف شود.
شانس با اشاره به اینکه شهردار و استاندار کرمان به عنوان مسئولان شهر اقدام هوشمندانه‌ای برای همکاری با سمپوزیوم انجام داده‌اند، ابراز کرد: خوشبختانه مسئولان کرمانی هم خواهان تداوم این قضیه هستند و تمایل دارند که جریانهایی از این دست در شهرشان رشد پیدا کند که همین موضوع یکی از مهم‌ترین زمینه‌ها برای کمک به هنر است.
بانی برگزاری اولین سمپوزویم مجسمه‌سازی کرمان در مورد تبدیل این شهر به قطب مجسمه‌سازی کشور گفت: برگزاری سمپوزیومی با این کیفیت و حضور نسلهای حرفه‌ای در کنار هم، در چند دهه اخیر بی‌نظیر است. فکر می‌کنم کرمان ظرفیت دارد که به قطب مجسمه‌سازی کشور تبدیل شود. در حاشیه این برنامه فضایی برای بحث پیرامون مجسمه‌سازی میان هنرمندان و دانشجویان بوجود آمد که حتی در دوسالانه‌های مجسم‌سازی نیز وجود نداشت.
هرسال، یک شهر
ملکدادیار گروسیان، از دیگر مجسمه‌سازان حاضر در سمپوزیوم نیز درباره این سمپوزیوم گفت: نحوه برگزاری برنامه خیلی خوب بود. البته ما قبلا در تهران یک سمپوزیوم بین‌المللی و چند سمپوزیوم آهن و چوب داشتیم اما شاید برای اولین بار است که سمپوزیومی در سطح ملی در یک شهرستان برگزار می‌شود و افراد حرفه‌ای از نسلهای مختلف دور هم جمع می‌شوند.
وی ادامه داد: این دوره، شروع اولیه‌ بود تا هرسال شاهد ادامه برگزاری سمپوزیوم باشیم. فکر می‌کنم مسئولان شهر و مردم هم خواهان تداوم آن باشند چون گام اولیه را شهرداری کرمان با دعوت از حمید شانس برای برپایی سمپوزیوم برداشته بود.
گروسیان در مورد آثار خلق شده در سمپوزیوم توضیح داد: نحوه برگزاری از انتظار من بالاتر بود. فکر نمی‌کردم شرایط به این خوبی باشد. مجسمه‌های خوبی نیز ایجاد شده‌اند که قابلیت ماندگار شدن دارند.
این مجسمه‌ساز اظهار امیدواری کرد: با اینکه گفته شده سمپوزیوم هرسال در کرمان برگزار می‌شود اما دوست دارم در تمام شهرهای ایران چنین اتفاقی بیفتد به خصوص در شهرهای بزرگ و گردشگر. پیشنهاد من این است که سمپوزیوم هرسال در یک شهر برگزار شود تا همانطور که در این دوره مردم با هنر پیوند برقرار کردند، شهرهای دیگر نیز با مجسمه‌سازی بیشتر آشنا شوند.
سمپوزیوم هرسال در یک شهر برگزار شود تا همانطور که در این دوره مردم با هنر پیوند برقرار کردند، شهرهای دیگر نیز با مجسمه‌سازی بیشتر آشنا شوند.
ملک دادیار گروسیان
وی در مورد ارتباط مردم با مجسمه‌سازان گفت: برخورد مردم خیلی خوب بود. علاوه‌بر تماشاگرانی که روزانه برای دیدن آثار می‌آمدند، بینندگان ثابتی هم داشتیم که نشاندهنده علاقه مردم با هنر بود.
ارتباط با مردم
همچنین نادر قشقایی از دیگر مجسمه‌سازان حاضر در سمپوزیوم در ارزیابی خود از این جریان اظهار کرد: به نسبت سمپوزیومهای دیگری که در تهران برگزار شدند ، بین‌المللی و ملی بودند، می‌توانم بگویم سمپوزیوم کرمان از بهترینها بود.
وی افزود: این برنامه با هماهنگی حمید شانس، سعید شهلاپور و رضایی و در گام بعد با همکاری من و ملکدادیار گروسیان پیش رفت تا بتوانیم پایه‌های یک سمپوزیم حرفه‌ای را بنا نهیم. به همین دلیل هم بود که همگی ما تصمیم گرفتیم در یک فضای غیررقابتی و بدون اینکه قرار باشد افرادی به عنوان برنده انتخاب شوند، کار کنیم تا به هدف اصلی یک سمپوزیوم یعنی آشنایی مردم با هنر برسیم.
قشقایی در مورد ارتباط میان مردم و مجسمه‌سازان گفت: اولین سمپوزیومها در یونان باستان شکل گرفتند و آثار در جلوی چشم مردم ساخته می‌شدند. تصمیم ما نیز همین بود تا به صورت هماهنگ مردم کرمان را بیشتر با مجسمه‌سازی آشنا و در فضایی خارج از یک آتلیه با آنها ارتباط نزدیکی برقرار کنیم.
تصمیم ما این بود تا به صورت هماهنگ مردم کرمان را بیشتر با مجسمه‌سازی آشنا و در فضایی خارج از یک آتلیه با آنها ارتباط نزدیکی برقرار کنیم.
نادر قشقایی
وی ادامه داد: مردم سوالهایی را مطرح می‌کردند و همین مسئله باعث شد تا یک ارتباط تنگاتنک با علاقه‌مندان این رشته بوجود آید. ضمن اینکه دستیاران ما از میان دانشجویان کرمانی که در رشته‌های هنری تحصیل می‌کردند، انتخاب شده بودند و همین به شناخت ظرفیتها کمک کرد.
قشقایی سپس به مجسمه‌سازی در کرمان اشاره کرد: در میادین کرمان مجسمه‌هایی نصب شده بود که نشان می‌داد شرایط مطلوبی برای رشد این هنر وجود دارد اما مهم‌تر از آن توجه مسئولانی مانند شهردار و استاندار کرمان برای همکاری با مجسمه‌سازان و برگزاری سمپوزیوم است که می‌تواند ما را نسبت به شکل‌گیری یک مرکز قدرتمند برای چنین رشته‌ای امیدوار کند.



فراخوان جشنواره های داخلی
فراخوان جشنواره های خارجی
100 سال مجسمه سازی نوین جهان
جشنواره های بین المللی
مقالاتی پیرامون هنر و زیبایی شناسی
معرفی کتاب
مقاله شناسی
پایان نامه های مجسمه سازی

اخبار انگلیسی
مقالات انگلیسی


درباره ما
تماس با ما
info@iransculpture.ir
IranSculpture@yahoo.com