IranSculpture.ir
تحقیقی - خبری - پژوهشی جامع ترین سایت تخصصی هنر مجسمه سازی ایران
بازگشت جشنواره های بین المللی
[1] ...................................................................................................................... [دهمین دوسالانه هنر قاهره]
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
دهمین دوسالانه هنر قاهره
عالیه حمزه
گلنار یارمحمد

عنوان :
نویسنده:
مترجم:
منبع:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

12 دسامبر 2006 ـ 15 فوریه 2007، قصر هنر، مرکز هنرهای جزیره
دهمین دوره دوسالانه قاهره یک‌بار دیگر شکافی را که در هنر بومی بین نهادهایی مثل موسسات دولتی متولی هنر، و بخش خصوصی و مستقل هنری وجود دارد برجسته می‌سازد.
به علاوه، مانند نمایشگاه‌های پیشین، فقدان جهت‌گیری خاص مدیران هنری در انتخاب آثار، باعث می‌شود طیف آثار انتخاب شده، از هم گسیخته شده و به دور از اهداف هنر معاصر، که برگزارکنندگان مدعی‌اند از اساس به آن پرداخته‌اند قرار گیرد. مضمون این دوره از دوسالانه قاهره، «تصویر و زمان آن» است. طبق اظهارات احمد فؤاد سلیم برگزار کننده آن، قدرت تصویر را در معرفی انسان و تاریخ او مورد بررسی قرار می‌دهد و به نیاز تعریف دوباره‌ی تصاویر در بستر تاریخی آن‌ها می‌پردازد. در حاشیه نمایشگاه برنامه‌ای سه روزه به نام «کلاژ به مثابه استعاره» برگزار شده است، که با اندیشه کلاژ به عنوان راهی برای دریافت، استدلال و بیان حقیقی که از مرزهای ملی و فرهنگی فراتر می‌رود شکل گرفته است. پانل‌ها و تابلوها، موضوعاتی چون تأثیرات آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین در هنر غرب، تأثیرات سینما بر ادبیات بصری، و تعامل رسانه‌ها و هنرهای دستی با هنرهای زیبا را دربردارند.
نمایشگاه اصلی در قصر هنر در محوطه‌ خانه‌ی اپرای قاهره، در شب 21 دسامبر 2006 توسط وزیر فرهنگ مصر افتتاح شد. قصر هنر، فضایی هزار تو و چند طبقه است، که دربرگیرنده آثار 127 هنرمند از 57 کشور جهان است.
به استثناء هنرمند مهمان ایتالیایی، پابلو ایکائورن «pablo Echaurron» که مجموعه آثار نقاشی کارتونی‌اش در گالری «لباب»، در مجاورت موزه هنر معاصر مصر به نمایش گذاشته شد، آثار سایر هنرمندان در 4 گالری در مرکز هنر جزیره به نمایش درآمد. این مرکز سازمانی اسلامی و نوین است که جایگزین قصر شاهزاده عمر و اسماعیل شده است.
دیوار سیمانی عظیمی، پر از پیکره‌هایی که با اسپری رنگی شده، ورودی قصر هنر را مزین می‌کند. این اثر که کار هنرمند فلسطینی «ولید عیونی» است، برنده یکی از 5 جایزه اصلی دوسالانه شد. عیونی دیواری را که کرانه باختری را از سرزمین‌های اشغالی جدا می‌کند به صورت «درکی از وحشت و بیان اعتراض» باز می‌نماید. این اثر نماینده گروهی از آثار است که بیاناتی صریح در باب مسایل سیاسی روز، به ویژه در این منطقه دارند. مثالی دیگر از این رویکرد را می‌توان در کار هنرمند سودانی، «حسن علی احمد علی دیر» که مجموعه 6 قسمتی آثار او از مواد مختلط به مسئله بحران «دارفور» می‌پردازد و جایزه دیگری از جوایز اصلی را به خود اختصصا داده است. آثار معتدل‌تری هم به لطف نمایشگاه می‌افزایند. در آخرین گالری مرکز هنر جزیره، هنرمندی از صربستان، میودراگ کرکوبابیک «Miodrag Krkobabic» تصویری فلزی، بزرگ نمایی شده از اسناد هویت را به نمایش گذاشت، که در مجموع به نظر می‌رسید که متعلق به شخص هنرمند باشد. با کمی دقت بیشتر به سرعت متوجه می‌شویم که عکس گذرنامه در صفحه سمت چپ این شناسنامه جعلی، به نرمی و دایماً در حال تغییر است. رویکرد مفهومی کرکوبابیک در بررسی طبیعت تصنعی اسناد هویت شخصی، در مقایسه با اکثر آثار نمایشگاه منحصر به فرد به نظر می‌رسد.
شاید یکی از جالب‌ترین آثار امسال، اثر هنرمند امریکایی دانیل جوزف «Daniel Joseph» باشد.

 [1]


فراخوان جشنواره های داخلی
فراخوان جشنواره های خارجی
100 سال مجسمه سازی نوین جهان
جشنواره های بین المللی
مقالاتی پیرامون هنر و زیبایی شناسی
معرفی کتاب
مقاله شناسی
پایان نامه های مجسمه سازی

اخبار انگلیسی
مقالات انگلیسی


درباره ما
تماس با ما
info@iransculpture.ir
IranSculpture@yahoo.com